AZ ARTERO MAGYARORSZÁGON

2015

2015.02.10 - ARTERO termékek, NEBIH regisztrációval
Megkapta a regisztrációt az első három ARTERO kutyakozmetikum.
Szakács Rita és Szakács Gábor kérésére, viszonteladói, partneri kapcsolat vette kezdetét. A kutyakozmetikai.hu és GROOMING.hu online kereskedelmi portálokon is elérhetőek lettek bizonyos ARTERO termékek. Az együttműködés mindkét fél számára hasznosnak bizonyult és máig is eredményesen működik.

2015.01.12 - A "kutyakozmetikus mester" képzési program elfogadása
Elfogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az MKKOE által kidolgozott továbbképzési programot. Így lehetőséget kapott arra, hogy a váci FM KASzK Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiummal közösen, - mint szakmai szervezet - elindíthasson egy KUTYAKOZMETIKUS MESTER képzést. Ezzel reális esély alakult ki, hogy a mesterképzés bevételéből, első alkalommal a hazai kutyakozmetikus történelem során, megoldhatóvá válik egy hívitalos csapatnak az Olaszországban megrendezésre kerülő WTGC -re történő kiutaztatása.
A kiutazás megszervezésére és csapat támogatására az ARTERO elsőként jelentkezett.

2015.04.26 - Az első nemzetközi verseny Magyarországon
Az ARTERO aktív szervezői és marketing munkájának köszönhetően sikerült lebonyolítani Budapesten az első olyan szakmai versenyt, amelyre az EGA, bírót delegált - Chiara Piccionetti (IT) személyében.
A versenyen 4 ország, 27 nevezett versenyzővel vett részt.

Eredmények:

SPÁNIELEK - SZETTEREK kategória: 1./ Poschenrieder Kristina (D), 2./ Fekiacová Jaroslava (SK), 3./ Szűcs Anikó (H)

TRIMMELŐS kategória: 1./ Urbán Mónika (H), 2./ Németh Anita (H), 3./ Ilovszky Kata (H)

USZKÁROK kategória: 1./ Bognár Tünde (A), 2./ Tóth Andrea (H), 3./ Reith Andrea (H)

EGYÉB FAJTATISZTA KUTYÁK OLLÓVAL NYÍRÁSA - kategória: 1./ Tajtiné Burovincz Katalin (H), 2./ Demeter Andrea (H), 3./ Plavinova Vanda (SK)

HOBBI- FANTÁZIA- ÜZLETI-nyírás - kategória: 1./ Zsidai Helga (H), 2./ Fábián Mónika (H), 3./ Arany-Tihanyi Cintia (H)

BEST IN SHOW 2015 nyertes: Poschenrieder Kristina (D)

Támogatók: ARTERO és Grooming.hu

2015.05.09 - Szűcs Marika néni Emlékverseny - Budapest
A hazai kutyakozmetikus szolgáltató ipar és képzés elindítója iránti tisztelet kifejezéseként, a GROOMING TEAM Hungary, szakmai versenyt indított útjára: "Szűcs Marika néni Emlékverseny" néven. A szervezők egyik céljával, amely szerint főként a tanulóknak, kezdőknek kínálnak lehetőséget a szakmai versenyek megismeréséhez, teljes mértékben egyet értettünk. Ezért Kollár Dorottya, Bajkó Erika és Harmat Erika Elinor kérésére az ARTERO örömmel támogatta ezt a rendezvényt is.

2015.05.20 - Az ARTERO segíti a pályakezdõket
Elindultak a kutyakozmetikusok pályakezdését támogató, különféle pályázati lehetőségek. Természetesen az ARTERO, - a mai napig, - örömmel segíti a pályázók, pályázatírók munkáját. Egyre bővülő termék palettánkkal és a pályázatokhoz adott nagyon kedvező árajánlatainkkal, már sok kutyakozmetikus indulását segíthettük.

2015.10.24 - MILANGROOM - Verbania, Olaszország
Bevált gyakorlat szerint, - szervezési és anyagi előnyöket jelentően, - az EGA WTGC minden esetben kapcsolódik valamelyik jelentősebb európai kutyakozmetikus versenyhez. Így volt ez ebben az évben is, szombaton MILANGROOM és vasárnap a WTGC.
Annak érdekében, hogy a szakma hazai képviselőinek szélesebb lehetősége nyíljon bekapcsolódni a nemzetközi versenyzésbe. Az MKKOE, - Szakács Rita és Széman Tímea személyében, - két versenyzőt nevezett. Bár nem jutottak döntőbe, mindkettőjük számára nagy szakmai megtapasztalást és élményt jelentett a részvétel.

Támogatók: ARTERO.hu és Grooming.hu

2015.10.25 - EGA WTGC - Verbania, Olaszország
Az MKKOE és az ARTERO részéről befektetett energia meghozta a gyümölcsét: elsőként utazott ki egy magyar csapat Világbajnokságra.
A Lago Maggiore partján fekvő kisvárosban, mérhette össze, 20 ország kutyakozmetikusaival a szakmai tudását.
Egy ilyen versenyen való megjelenés, - mint minden más, hasonló versenyeztetés esetében is, - meglehetősen költséges vállalkozás.
Az MKKOE három támogatót tudhatott maga mögött:
  1. ARTERO: aki vállalta a feliratozott egyenruhák és igény szerinti szerszámok kölcsönzését, valamint az előkészítés és a verseny során szükséges anyagok biztosítását.
  2. DOUBLE-K: aki vállalta a csapat samponokkal történő ellátását
  3. WAHL: aki a versenyhez kapcsolódva, nyírógép és szerszám táska felajánlást tett az MMKOE részére. Az ARTERO.hu és a Grooming.hu nagy kompromisszum készségének köszönhetően, ezt az ajánlatot is elfogadta az MKKOE, amely nem a versenyzőknek, ha nem az egyesületnek szólt. Ezért nem tarthatták meg a versenyzők a nyírógépeket, - melyeket ráadásul nem minden versenyző használt, megszegve ezzel a WAHL és MKKOE közötti támogatói szerződésben foglaltakat.

Eredmények:

SPÁNIELEK - SZETTEREK kategória: 11. Nagy Ildikó - 27 pont

TRIMMELŐS kategória: 19. Szűcs Anikó - 7 pont

USZKÁROK kategória: Tóth Andrea - 3 pont

EGYÉB FAJTATISZTA KUTYÁK OLLÓVAL NYÍRÁSA - kategória: 8. Burovincz Katalin - 34 pont

20 ország közül - Magyarország a 18. helyet szerezte meg.

A 2015 évi EGA WTGC nyertese: Olaszország

A legenda születése: "Az ARTERO levetkőzette a parkolóban a versenyzőket."

Bizonyítható tény, hogy ezt, - a csapat szerénynek mondható eredményei mellett, - valóban nagy érdeklődésre számot tartó információt, főleg olyan személyek terjesztették a közösségi médiákban, akik nem voltak jelen.
Igen, a kölcsön egyenruhákat és szerszámokat, az eredményhirdetés után, - amelyet a csapat tagjainak nagyobb hányada nem nézett végig, mert az nem az álltaluk elképzeltek szerint alakult, - a verseny helyszínéről a Hotel parkolójába érve adták vissza a versenyzők. (Nekünk egy távol eső, másik Hotelban volt, teljesen önállóan szervezett és fizetett szállásunk!) Akkor még valóban azt reméltük, hogy a következő években többször utaznak majd magyar kutyakozmetikusok külföldi versenyekre, amiket továbbra is támogatni fogunk és a reklám feliratos munkaruhákra még szükség lesz. Ez az elképzelésünk, sajnos nem nyert igazolást.
Volt olyan versenyző, aki nem csak a ruhát és a szerszámokat adta vissza, ha nem a felajánlott kozmetikai anyagokat is. Egyszerűen azért, mert a támogatói megállapodással ellentétben nem az ARTERO anyagokat használta a versenyen, ha nem, vagy a magával hozott, vagy a helyszínen vásárolt, más márkájú termékek valamelyikét. Ezt látva, más versenyzők is, - valószínűleg a csapat tagjain elhatalmasodó fáradtság, csalódottság, ingerültség hatására, - szintén vissza adták az ARTERO termékeket.

Támogatók: ARTERO.hu, WAHL és Grooming.hu

Az ARTERO rendkívül büszke rá, hogy 2015 évben aktív részese lehett, a magyar kutyakozmetikus élet több, történelminek mondható eseményének.

Az ARTERO támogatás összege 2015 évben: 170.000,- Forint

2016