AZ ARTERO MAGYARORSZÁGON

2017

2017.02.06-07 - Ciseaux d'Or International, Franciaország
Locskay Gabriella személyében, első alkalommal volt magyar résztvevője az "Oster Europe Tournament for Champions" versenynek.

Ezt máig rendkívül nagy eredménynek tartjuk, mert ezzel igazolódott, hogy az ARTERO előző két évi lelkes és fáradhatatlan munkálkodása, meghozta a gyümölcsét. Eljött az idő, hogy a magyar kutyakozmetikusok bejuthatnak a nemzetközi szakmai versenyek világába.
Az ARTERO kutyakozmetikumokkal támogatta a versenyen való eredményes részvételt.

2017.03.12 - ARTERO X-PERIENCE TOUR 2017 - Budapest
Az ARTERO marketing és export részlege lehetővé tette, hogy a hazai kutyakozmetikusokhoz is eljussson a korábbi években nagy sikert aratott ARTERO X-PERIENCE TOUR, amivel a gyár, látványosan és rendkívül magas színvonalat garantálva, testközelbe kívánja vinni a világ legjobb kutyakozmetikusainak munkáját.
Az elméleti és gyakorlati részből álló bemutató mottója: megtapasztalás, átélés, élmény, gyakorlat.
Ezt két külön kutyafajta, egymás melletti, párhuzamos, magas szintûű kutyakozmetikai bemutatójával, majd egy délutáni workshoppal kiegészítve élhetik meg a résztvevők, közvetlenül a világ élvonalába tartozó kutyakozmetikusoktól.
Előadók és Workshop vezetők:
Judith Camarasa - Bichon Frise és Luis Martín del Río - Mini Schnauzer

A rendezvényt az ARTERO központja sikeresnek minősítette!
Ez annak ellenére örömteli, hogy a szervezők tudomására jutott: néhány kutyakozmetikus, különféle kommunikációs csatornákon keresztül, a rendezvény bojkottjára szólította fel a szakma képviselőit.

2017.05.13 - MKKOE egyeztetõ megbeszélés - Budapest
Az MKKOE vezetősége, az ez évi EGA WTGC és HunGrooming versenyekkel kapcsolatos egyeztetésre hívta meg a versenyzőket és a megkeresett sponsorokat.
Az ARTERO - előzetesen egyeztetve a központtal, - jelezte szándékát, mind a két rendezvénynek, a korábbi évektől nagyobb volumenû támogatására.
A tervezett csapat összetétel: Locskay Gabriella, Bognár Tünde, Hrubecz Szilvia, Plásztán Kata reményeink szerint eaz előzőtől jelentősen sikeresebben képviselheti Magyarország szakmai szinvonalát. Javaslatunkra az MKKOE csapat hívatalos képviseletére és vezetésére Bajkó Erikát kérte meg.
Az MKKOE a versenyzők költségeinek elõteremtésére un. "támogatói szeminárok" megtartását javasolta, amelynek teljes bevétele a csapat költségeinek fedezésére fordítható.
Ezt a jelenlévő kutyakozmetikus versenyzők elfogadták.
Az eredményesség és a nagyobb bevétel érdekében az ARTERO fölajánlotta ennek a négy kapcsolódó rendezvénynek, reklám és promóciós támogatását.
Az ARTERO a jelenlévőknek beszámolt a HunGrooming, Budapest előzetes szervezési munkáiról.
A tervezett időpontra, - 2017.11.12 - a helyszín lefoglalása megtörtént.
Az EGA visszaigazolta a bírói delegációt: Umberto Lehmann (I), Romana Kania (CZE), Paola Acco (I), a bírók szállásfoglalása megtörtént. Az ARTERO a PREMIUM SPONSOR minősítés ellenében, szándéknyilatkozatában vállalta:
  1. közel fél millió forint értékű díjazást
  2. az oklevelek elkészítését
  3. a terem hangosítás költségeit

Egy minden eddiginél nagyobb szabású, igazi európai szinvonalú és rangú szakmai verseny kezdett körvonalazódni.

2017.06.12 - Az EGA WTGC csapata bejelentette lemondását
Egy néhány főből álló, öncélú, az MKKOE lejáratását és megbuktatását célzó csoport uszítására és nyomására a csapat tagjai visszaléptek a tervezett szeminárok megtartásától és ezzel együtt a hívatalos csapatként történő kiutazás lehetőségétől.
Az ARTERO elfogadta a személyek egyéni és az MKKOE szervezeti döntését.

2017.09.12 - MEOESz együttműködési egyeztetés, Budapest
Az MKKOE és a MEOESz tervezett együttműködésének keretén belül egyeztetésre és helyszíni bejárásra került sor.
Ezen Korózs András MEOESZ elnök, Tibay Norbert MEOESZ Kiállítási Iroda vezető, az MKKOE vezetősége valamint az ARTERO-t képviselő Stefan Siman vett részt.
A jelenlévők megállapodtak abban a közös célkitűzésben, hogy egy összevont rendezvény keretén belül, azonos időben (2018. június 23-24) és helyszínen kerüljön lebonyolításra Budapest Grand Prix 2018 - Dog Show és a HunGrooming 2018 - Nemzetközi Nyílt Kutyakozmetikus Magyar Bajnokság. Egyet értettek abban is, hogy kölcsönös előnyök mellett, mind a két esemény szinvonala, látogatottsága és média viszhangja emelhető.
Az ARTERO képviselőjének javaslatára, - sikeres és eredményes együttműködés esetén, - távlati célnak, 2021.05.21-22 időpontban, az FCI European Dog Show és egy esetleges EGA WTGC (World Team Grooming Championship/Kutyakozmetikus Csapatok Világbajnokság) közös megrendezését jelölték meg.
Az ARTERO a jövőbeli marketing és üzletpolitikájával összhangban, szándéknyilatkozatával biztosította a megbeszélés résztvevőit, az aktív közreműködéséről és a rendezvények maximális támogatásáról.

2017.10.10 - Elindult a TÖRZSVÁSÁRLÓ program
200 tétellel, - ezen belül 22, NEBIH regisztrált kutyakozmetikummal és samponnal, - piacvezetővé vált Magyarországon az ARTERO.
A hazai kutyakozmetikusok vásárlói kedvét és hűségét elismerve bevezettük az ARTERO TÖRZSVÁSÁRLÓ programot.

2017.10.12 - HunGrooming, Budapest lemondása
Az MKKOE bizonyított információi arra engedte következtetni a rendezvény rendezőjét és az ARTERO PREMIUM SPONSORt mint társrendezőt, hogy a hazai kutyakozmetikusokra hatást gyakorló érdekcsoportok bojkottot szerveznek a HunGrooming, Budapest verseny ellen.
Ezért, az elmúlt évek sikerei ellenére, nem könnyű döntést kellett meghoznunk: az ARTERO visszalép a 2017.11.12- re tervezett, 4. alkalommal megrendezendő, HunGrooming, Budapest - Nemzetközi Nyílt Kutyakozmetikus Magyar Bajnokság PRÉMIUM SPONSOR támogató pozíciójából.
Az MKKOE 2017.10.16. -n bejelentette, a verseny elmaradását és törölte a rendezvény online regisztrációs felületét valamint Facebook esemény oldalát.

2017.11.03 - IGA megkeresés
Megyesi Beatrix, a szingapuri székhelyű, IGA (International Groomers Association) hívatalos magyar képviselõje, egy jövõbeli együttmûködés érdekében, megkereste az ARTERO magyar forgalmazóját.
A 2017 évben történtek tükrében, - a központtal történt egyeztetést követõen, - azt a döntést hoztuk, hogy a következő évben távol tartjuk magunkat minden külsõ rendezvénytõl. Ezért azt kértük, hogy az IGA nevében, közvetlenül az ARTERO export és marketing részlegét keresse meg kérdéseivel.

2018